R3 E-HANDELSPARTNER TILL BERGANS

Publicerat:november

Norska aktören inom friluftsliv, Bergans, har under designledning av R3 reklambyrå lanserat en ny e-handel. Satsningen är utvecklad med smartphones som förstaskärm och den tydliga strukturen för köpflöde och inspiration, spås öka aktörens försäljning globalt. Projektet har utvecklats i nära samarbete med e-handelsplattformen Jetshop, med Klarna som betallösning.

Bergans är ett av Nordens största varumärken inom outdoor. Under devisen “Believe in tomorrow. Explore today.” utvecklar man tekniska plagg och funktionell friluftsutrustning för alla väder. Tidigare har större delen av försäljningen skett på den norska marknaden men i fjol inledde Bergans en omfattande omstrukturering av sin digitala infrastruktur och valde att bygga allt på en lösning av SaaS-typ (Software As Service) från Jetshop. Under 2019 beslöt man sig vidare för att satsa mer globalt, med landsanpassade sajter enligt en omnikanalstrategi. Valet på samarbetspartners föll på R3 reklambyrå för design och implementering, Jetshop som e-handelsplattform och Klarna som betallösning. Och nu står resultatet klart.

Med smartphones som förstaskärm 
Tillsammans med Bergans eget webbteam har R3 reklambyrå låtit utveckla en snygg design som underlättar för användaren och leder till bättre konvertering. Tack vare att Jetshop har valt att arbeta helt headless med GraphQL API:er, har det gett R3 möjligheten att hålla ihop hela processen kring frontend-arbetet då byrån utför både design och implementation. Med Jetshops Flight tillkommer den modernaste tekniken och R3 fick möjlighet att bygga en e-handel som kan möta den framtida utveckling som Bergans önskar. Ett exempel är dessutom att man låtit designa för smartphones i första hand, eftersom att det numera räknas som förstaskärm.
– Med ett noggrant förarbete och tydlig struktur för köpflöde och inspiration, kom vi fram till slutresultatet: en snabb, modern och användarvänlig e-handel som vänder sig mot den globala marknaden. Utöver de välarbetade funktionerna möts besökarna av användargenererat innehåll, i form av besökarnas egna Instagrambilder och recensioner, säger Joakim Eriksson, webbutvecklare på R3 reklambyrå.

Boråsbyrå med norsk erfarenhet 
Att arbeta mot den norska marknaden kommer naturligt för R3 reklambyrå, då man sedan tidigare delar ett mångårigt samarbete med den norska sängtillverkaren Jensen Beds. Dessutom är man en van e-handelspartner, då byrån de senaste åren utvecklat fler än 100 webbshoppar. När e-handeln för Bergans nu har gått live råder stor förväntan hos samtliga parter.
– Vi är väldigt stolta över det här samarbetet och inte minst resultatet. Nu ser vi fram emot att få följa utvecklingen men faktum är att vi redan nu kan utläsa ett mycket positivt mottagande, säger Fredrik Hedblom, VD på Jetshop.
Från Bergans håll sammanfattar man nöjt samarbetet.
– Såväl kompetens som passion och affärsmannaskap har varit på högsta nivå genom hela projektet. Särskilt glädjande var det också att se hur dedikerade R3 var även efter go-live, då mindre utmaningar dök upp. De släppte inte en millimeter utan vill genuint att vi ska lyckas med våra affärer online. Ett mycket motiverande och givande samarbete där vi också känt fin teamkänsla med R3-gänget och har haft roligt i arbetet ihop, säger Christopher Häggström, CDO på Bergans. För mer information, kontakta: 
Joakim Eriksson, R3 reklambyrå
[email protected]
+46 737 000331